Кабмін затвердив порядок використання у 2009 р. субвенції для фінансування заходів із запобігання поширенню грипу А (H1N1) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив порядок використання у 2009 р. субвенції для фінансування заходів із запобігання поширенню грипу А (H1N1)

Казна та Політика
134
Кабінет міністрів України своєю постановою від 23 грудня 2009 р. № 1382 затвердив порядок використання у 2009 р. субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для фінансування заходів із запобігання поширенню та лікування грипу А (H1N1) і гострих респіраторних захворювань. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок субвенції здійснюється за процедурою закупівлі в одного учасника без погодження з Міністерством економіки.
Субвенція спрямовується на закупівлю імунобіологічних препаратів (вакцин) для проведення профілактичних щеплень від грипу, лікарських та діагностичних засобів, виробів медичного призначення для профілактики, діагностики та лікування грипу, гострих респіраторних захворювань та їх ускладнень, дезінфекційних засобів; закупівлю медичного обладнання для діагностики та лікування грипу, гострих респіраторних захворювань та їх ускладнень. Номенклатура медичних засобів та медичного обладнання, що закуповуються, визначається МОЗ. За результатами процедури закупівлі МОЗ разом з головними розпорядниками субвенції укладає договір з її переможцем, крім випадків, коли закупівля здійснюється головними розпорядниками самостійно, про що МОЗ їм повідомляє. За результатами процедури закупівлі головні розпорядники субвенції укладають з її переможцем в установленому порядку договір про закупівлю медичних засобів та медичного обладнання та інформують в одноденний строк про це МОЗ. Закупівля здійснюється лише у виробників за оптовою ціною виробника. Головні розпорядники субвенції подають МОЗ, Мінекономіки та ГоловКРУ протягом трьох робочих днів після укладення договорів про закупівлю медичних засобів та медичного обладнання їх копії. Попередня оплата за договорами поставки медичних засобів та медичного обладнання здійснюється за умови їх постачання протягом трьох місяців з моменту оплати в розмірі 100% суми, зазначеної у договорі.
Державне казначейство перераховує субвенцію на рахунки відповідних бюджетів згідно з Порядком перерахування дотації вирівнювання, додаткової дотації на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів та субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам, коштів, що передаються до державного бюджету з місцевих бюджетів, а також міжбюджетних трансфертів між місцевими бюджетами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас