Інвестори все менше дослухаються до аналітиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори все менше дослухаються до аналітиків

335
Згідно із даними нового дослідження, прогнози прибутку компанії мають незначний ефект на вартість її акцій, пише сьогодні газета Financial Times.
Економісти університету Тулейна Роберт Хансен і Вадим Балашов спільно з Ойей Алтінкілік з Пітсбурзького університету досліджували 196 тис. квартальних прогнозів прибутку за період 1997-2007 рр. Вчені дійшли висновку, що протягом 40 хвилин після оголошення прогнозів ціна акції залишалася практично на колишньому рівні. Це доводить, що інвестори не надають великого значення змінам в прогнозах прибутку.
Висновки Хансена і Балашова відрізняються від результатів інших досліджень впливу аналітичних прогнозів на рухи цін акцій. Економісти захищають свої висновки тим, що досліджували короткостроковий період зміни вартості цінних паперів компанії, тоді як інші економісти ґрунтувалися на аналізі руху цін в дводенній перспективі і не могли виключити впливу інших чинників.
Видання зазначає, що дослідження стане причиною нових суперечок з приводу здатності аналітиків спровокувати рух ціни акції компанії за рахунок зміни прогнозів її прибутку, і користі подібних прогнозів для хедж-фондів, зацікавлених в залученні інвесторів, що практикують приватні операції.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас