Банк "Південній" може втратити банківську ліцензію? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Південній" може втратити банківську ліцензію?

1705
16 грудня цього року Окружний адміністративний суд міста Києва виніс ухвалу про відкриття провадження в адміністративній справі, предметом якої є розгляд питання про позбавлення ліцензії одного з найбільших банків України.
В своїй заяві позивач вимагає визнати протизаконною бездіяльність Державного комітету фінансового моніторингу України і Національного банку України, а також зобов'язати НБУ прийняти рішення про позбавлення Акціонерного банку "Південний" ліцензії на право здійснювати банківську діяльність. Підставою для цього стали численні порушення банком "Південний" банківського законодавства України і Закону "Про попередження і протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом".
Приводом для звернення до суду стало неодноразове проведення банком крупних фінансових операцій із неіснуючих договорів і приховання цих операцій від фінансового моніторингу. Також позивач заявляє, що банк за підробленими документами перераховує валютні кошти на рахунки офшорних компаній, афілійованих з акціонерами банку "Південний".
Згідно з даними НБУ, на 1 липня 2008 року за розміром загальних активів (9,346 мільярда гривень) банк "Південний" займав 21-е місце серед 178 діючих українських банків.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас