Мінфін Росії оголосив про завершення завершального етапу обміну комерційної заборгованості колишнього СРСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Росії оголосив про завершення завершального етапу обміну комерційної заборгованості колишнього СРСР

Казна та Політика
348
Міністерство фінансів РФ оголосило про закінчення завершального етапу обміну комерційної заборгованості колишнього СРСР. Як мовиться в повідомленні міністерства, сукупна сума прийнятих до обміну боргових вимог склала 405,8 млн дол.
Загальне число цих вимог перевищило 1,9 тис., їх утримувачами виступили резиденти 24 країн. У врегулювання своїх вимог зберігачі, що беруть участь в обміні, отримали облігації з погашенням в 2010 р. і 2030 р., непогашена основна сума боргу за якими склала приблизно 5,1 млн дол. і 307,5 млн дол. відповідно, а також кошти на загальну суму 262,9 млн дол.
Після проведення даного, третього і завершального, етапу обміну всього врегульовано 12,7 тис. боргових вимог іноземних комерційних кредиторів на суму, еквівалентну 2,8 млрд дол. "Із завершенням третього етапу обміну комерційної заборгованості колишнього СРСР остаточно врегульована одна з найбільш складних і порівняно великих категорій державного зовнішнього боргу РФ, успадкованого від колишнього СРСР, в повному обсязі виконані зобов'язання перед іноземними комерційними кредиторами", - мовиться в повідомленні Мінфіну РФ.
Уряд РФ в 1994 р. прийняв на себе відповідальність за комерційною заборгованістю колишнього СРСР. Мінфін, діючи від імені РФ, в 2002 р. і 2006 р. зробив дві пропозиції про обмін комерційної заборгованості колишнього СРСР. Про початок третього і завершального етапу обміну заборгованості міністерство оголосило в кінці листопада 2009 р.
У результаті процес врегулювання даної категорії зобов'язань зайняв більш ніж 15 років. "Це безпосередньо пов'язано з природою і обставинами виникнення даної заборгованості, що є невиконаними контрактними зобов'язаннями колишніх радянських підприємств-імпортерів закордонної продукції", - мовиться в повідомленні Мінфіну РФ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас