Банк "Надра" призупиняє виплати із депозитів і поточних рахунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Надра" призупиняє виплати із депозитів і поточних рахунків

Кредит&Депозит
7289
Банк "Надра" (Київ) з 24 грудня припиняє виплати з депозитних і поточних рахунків, повідомляється в прес-релізі кредитно-фінансової установи.
"Беручи до уваги інформацію про рішення Кабінету міністрів України про переведення депозитів вкладників банку "Надра" до Родовід Банку і подальшу виплату депозитів через цей банк, з 24 грудня банк "Надра" припиняє виплати кошти з депозитних, карткових і поточних рахунків фізичних осіб із будь-яких програм, окрім проектів із зарплати, - до прийняття Національним банком України і Кабінетом Міністрів України остаточного рішення щодо переведення депозитів вкладників в іншу фінустанову", - говориться в повідомленні.
Згідно з ним, призупинення виплат клієнтам банку "Надра" також обумовлене технічною необхідністю підготовки реєстрів вкладників для передачі в інший банк.
Як повідомлялося, 23 грудня уряд України прийняв рішення про переведення рахунків вкладників фізосіб і частини активів з банку "Надра" до Родовід Банку і має намір звернутися в Нацбанк з відповідною ініціативою.
Банк "Надра" заснований в 1993 році. На початок жовтня 2009 року його найбільшими акціонерами залишалися Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (обидві - Кіпр, 30,7406%).
Згідно з даними НБУ, на 1 жовтня 2009 року за розміром загальних активів (25,893 млрд грн.) банк "Надра" займав 11-е місце серед 182 діючих банків.
Родовід Банк бере участь в урядовій програмі рекапіталізації банків. Уряд отримав під контроль 99,99% акцій банку. Згідно з рішенням Кабміну, до Родовід Банку переводяться зобов'язання із вкладів населення проблемного Укрпромбанку (Київ).
Згідно з даними Нацбанку, на 1 жовтня 2009 року за розміром загальних активів Родовід Банк займав 24-е місце (9,098 млрд грн.) серед 182 діючих банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас