Саудівська королівська родина інвестують в проекти на Уралі 750 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська королівська родина інвестують в проекти на Уралі 750 млн дол

Енергетика
206
Novaar Capital Management, що належить одному з членів саудівської королівської сім'ї, домовилася про інвестування $750 млн в інфраструктурні проекти на Уралі, повідомляє Financial Times. Угоду про наміри підписали принц Сауд бін Мансур аль Мауд і повноважний представник президента РФ в УРФО Микола Винниченко.
З метою здійснення інвестицій дубайська компанія створить СП з ВАТ "Корпорація "Урал промисловий - Урал Полярний". Спільне підприємство на початковому етапі сфокусується на проектах в сфері транспорту та електроенергетики, включаючи лінію електропередачі між Салехардом і Надимом.
Цей російський регіон найпривабливіший для інвесторів, оскільки там зосереджено дві третини сировинних ресурсів країни і майже половина покладів металів. За підрахунками, недосліджені області регіону можуть таїти в собі мінеральних багатств на сотні мільярдів доларів.
Проект "Урал промисловий - Урал Полярний" передбачає розвідку, вивчення і експлуатацію родовищ корисних копалини, будівництво залізниць, об'єктів електроенергетики. Проект включений в концепцію розвитку РФ до 2020 року. Інвестиції в проект з різних джерел оцінюються в більш ніж 500 млрд рублів.
Багато з найбільших російських компаній, таких як ТНК-ВР і ЛУКОЙЛ, як очікується, візьмуть участь як спонсори і оператори проекту.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас