Денісова звинувачує профсоюзи і роботодавців у блокуванні роботи наглядової ради фонду держстрахування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Денісова звинувачує профсоюзи і роботодавців у блокуванні роботи наглядової ради фонду держстрахування

Казна та Політика
245
Міністр праці і соціальної політики, голова наглядової ради фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування по тимчасовій втраті працездатності Людмила Денісова звинувачує профспілки і працедавців в блокуванні роботи наглядової ради.
Об це говориться в повідомленні управління із зв'язків із ЗМІ секретаріату Кабінету Міністрів із посиланням на заяву Денісової.
"Сторони профспілок і працедавців зірвали проведення ініційованого державною стороною засідання наглядової ради фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування по тимчасовій втраті працездатності", - сказано в заяві.
Профсоюзи і працедавці заблокували роботу наглядової ради, на думку Денісової, шляхом змови та ігнорування засідання.
В заяві також наголошується, що блокування роботи наглядової ради ставить під загрозу ефективне виконання нею і фондом в цілому завдань із забезпечення інтересів застрахованих осіб.
Вона зазначила, що наглядова рада на цьому засіданні повинна була розглянути хід виконання бюджету фонду за 9 місяців 2009 року і визначити основні пріоритети його діяльності в 2010 році. Також вони повинні були обговорити питання забезпечення виплат в 2010 році при народженні дитини і оплати лікарняних листів в результаті можливих другої і третьої хвиль епідемій інфекційних захворювань.
Денісова підкреслила, що проігнорувавши це засідання, профспілки і працедавці продемонстрували своє небажання дати оцінку фактам виявлених ревізією Головного контрольно-ревізійного управління порушень у фінансово-господарській діяльності виконавчої дирекції фонду.
Денісова припускає, що можливою причиною ігнорування ними засідань наглядової ради є небажання здійснювати ротацію виконавчої дирекції фонду, яка повинна пройти з 1 січня 2010 року.
Як повідомляло агентство, в листопаді Федерація профспілок закликала Кабінет Міністрів відмінити роз'яснення Міністерства праці і соціальної політики і Пенсійного фонду від 11 березня про перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам в 2009 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас