Оніщук: Загальна сума позовних вимог до України становить більше 2 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оніщук: Загальна сума позовних вимог до України становить більше 2 млрд дол

Казна та Політика
712
Загальна сума вимог, пред'явлених до держави Україна, складає понад 2 млрд дол. Про це повідомив сьогодні журналістам міністр юстиції Микола Оніщук.
Також міністр юстиції повідомив, що Кабінет міністрів України виділив 20 млн грн. Міністерству юстиції України з резервного фонду на виконання функцій представництва держави в судах міжнародної юрисдикції. "На пропозицію Міністерства юстиції, сьогодні було підтримано рішення відносно виділення додаткових коштів з резервного фонду. Проте, ми маємо бути свідомі, що до кінця року залишилося мало часу, і що ці кошти будуть виділені за умови надання всіх необхідних документів, які є підставою для зарахування коштів на відповідні рахунки", - зазначив міністр.
Раніше в інтерв'ю "РБК-Україна" перший заступник міністра юстиції України Євген Корнійчук заявив, що Україні наступного року обійдуться суди в 78 млн 385 тис. грн. Саме таку суму Мін'юст з врахуванням необхідних виплат на досудове врегулювання заздалегідь розрахував при підготовці проекту держбюджету-2010. А за попередньою інформацією Мінфіну, в проекті основного фінансового документа наступного року закладено 25 млн 674,3 тис. грн. Ця сума покриває лише безпосередні витрати на оплату державою обов'язкових реєстраційних платежів при розгляді справ в закордонних юрисдикційних органах і юридичний супровід поточних справ.
"Як показує практика, все одно, так або інакше, всі гроші будуть виплачені. Ми ж не можемо брати нікому не відомі юридичні компанії - нам потрібний позитивний результат. Особливо, враховуючи, що позови до українських суб'єктів підприємництва, держорганів і держави Україна в сумі вже перевищують декілька мільярдів доларів США", - підкреслив Корнійчук.
Нагадаємо, зараз у закордонних юрисдикційних органах розглядаються більше десяти суперечок за участю іноземного суб'єкта й України. Найбільші з них: ВАТ "Татнефть" (Росія) проти держави Україна (сума позовних вимог - 2,4 млрд дол. без врахування відсотків), "Gater Assets" проти НАК "Нафтогаз України" (загальна сума позовних вимог - 100 млн дол.), Джозеф Чемір проти держави Україна (сума позовних вимог - близько 70 млн дол. без врахування відсотків) та ін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас