Замість ризику, українці віддають перевагу хай і невисокій, але стабільній зарплаті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Замість ризику, українці віддають перевагу хай і невисокій, але стабільній зарплаті

Казна та Політика
496
Обираючи життєву економічну стратегію, українці вважають за краще ризикованому способу заробити "капітал" хай і невисоку, але стабільну і гарантовану заробітну плату.
Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка.
Результати опитування в середу на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" презентувала голова правління Українського інституту соціальних досліджень ім. А.Яременка Ольга Балакірева.
Відповідаючи на питання, "яку життєву економічну стратегію ви для себе обираєте", 38% респондентів вибрали "невисоку, але гарантовану заробітну плату". Мати постійний заробіток, але "робити капітал" додатковим шляхом, віддають перевагу 38% респондентів і лише 12% опитаних готові "ризикувати, терпіти, але заробляти "капітал".
Оцінюючи фінансове становище своєї родини, 24% опитаних сказали, що їм вистачає на харчування, одяг, взуття, але для придбання дорогих речей необхідно заощаджувати гроші або брати у борг.
Для 35% опитаних недостатньо грошей для покупки хорошого костюма, мобільного телефону і дрібної побутової техніки. 22% опитаних сказали, що грошей їм вистачає лише на харчування.
Національне соціологічне дослідження проводилося з 11 по 18 грудня 2009 року. Опитано 10423 респондентів у всіх областях України, Києві і Криму. Погрішність вибірки не перевищує 1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас