Експерт: Банки почнуть відновлювати кредитування в 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Банки почнуть відновлювати кредитування в 2010 р.

Валюта
1083
Банки почнуть відновлювати кредитування в 2010 році, вважає глава правління Укрсоцбанку (Київ) Борис Тимонькін.
"Якщо 2009 рік був роком стабілізації ліквідності, і стало всім зрозуміло, хто ліквідний, а хто ні, то вже 2010-й буде роком стабілізації кредитного портфеля, роком повернення фінансування", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".
За його словами, банки будуть змушені починати кредитування, аби до кінця 2010 року вийти на обсяг кредитного портфеля на рівні початку 2009 року. У 2011 році кредитний портфель крупних банків почне збільшуватися.
Тимонькін також відзначив слабкість українського законодавства із захисту кредиторів.
"Зараз все більше з'являється проблем з кредитами, заставами. Глобальні проблеми всієї правоохоронної, юридичної і законодавчої систем. Наприклад, прискорена процедура банкрутства - унікальна ситуація: приходить ліквідатор, продає все майно невідомо кому, все це одразу перепродається", - сказав банкір.
Коментуючи тенденцію зі зміцнення курсу гривні, Тимонькін зазначив, що курс 8 грн/$1 є об'єктивним.
"На мій погляд, те, що сьогодні відбувається довкола цифри "вісім" - це реальний курс... Що буде, при, на мій погляд, раціональному веденні справ в економіці? Тоді можна було б вважати, що наступного року курс знаходитиметься на рівні 7,5-8,58 грн/$1. Як мінімум, до кінця лютого наступного року курс обертатиметься довкола 8 грн/$1. А потім з'являються нові ввідні - результати виборів, нова коаліція. Ми не знаємо, який рівень популізму буде реалізований в економіці. Отже, на триваліший термін прогнозувати курс практично неможливо", - сказав банкір.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас