Євросоюз надав Сербії перший транш стабілізаційного фонду в обсязі 75 млн дол. із загальної суми 300 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз надав Сербії перший транш стабілізаційного фонду в обсязі 75 млн дол. із загальної суми 300 млн дол

Казна та Політика
124
Європейський союз надав Сербії перший транш стабілізаційного фонду в обсязі 75 млн дол. із загальної суми 300 млн дол. Повідомляє українська служба ВВС.
Оголошення відбулось у той день, коли Євросоюз назвав передумови для членства Сербії в ЄС. Очікується, що процес вступу триватиме, принаймні, 4 роки.
Президент Сербії Борис Тадіч передав офіційну заявку на вступ до ЄС в Стокгольмі у вівторок.
Комісар ЄС з питань розширення Оллі Рен пообіцяв допомогу Євросоюзу в інтеграції Сербії: "Сербія пройшла довгий шлях за останні десять років. Сербія залишила своє націоналістичне минуле і слідує в своє європейське майбутнє. Я можу заявити від імені цілої Європейської комісії, що ми з нетерпінням чекаємо на початок співпраці, аби допомогти Сербії на її дорозі до європейської інтеграції".
Раніше однією з найбільш істотних перешкод на шляху до можливого членства Сербії в ЄС називали "спадок", що дістався теперішній Сербії від режиму Слободана Мілошевіча 1990-х рр. Держава до цих пір не змогла затримати двох останніх обвинувачених у військових злочинах під час боснійської війни - Ратко Младіча і Горана Хаджича. Крім того, Сербії на шляху до ЄС належить реалізувати низку політичних і соціальних реформ.
Проти вступу Сербії до Євросоюзу виступає низка опозиційних партій. Серед них головну роль відіграє Сербська радикальна партія під головуванням Томіслава Ніколіча. Зараз вона має 58 з 250 місць в парламенті країни. Лідери політичної організації виступають також за тіснішу співпрацю Белграда з Москвою і Пекіном.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас