Росія зекономила на Чубайсі та його заступниках 500 мільйонів рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія зекономила на Чубайсі та його заступниках 500 мільйонів рублів

612
Російська держкорпорація "Роснано" Анатолія Чубайса скоротила обсяги бонусів своєму керівництву за підсумками 2008 року з 553 до 27 мільйонів рублів. Проте фактично це скорочення було віртуальним, бо максимальна сума була б виплачена топ-менеджерам лише за умови досягнення 100-процентної ефективності.
Бонуси були скорочені і в деяких інших держкорпораціях і компаніях з державною участю. Так, 100 відсотків нарахованої премії довелося повернути гендиректорові "Фонду реформування ЖКГ" Костянтину Цицину. Його заступники повернули по 30 відсотків бонусів. Всього корпорація нарахувала своєму начальству 18 мільйонів рублів у середині 2008 і 40 мільйонів у березні 2009 року.
В "Росатомі" за підсумками минулого року гендиректор Сергій Кирієнко отримав 3 мільйони рублів, а десять його заступників - по 2,5 мільйона. В "Олімпстрої" керівництву виплатили всього 4,6 мільйона рублів, а в Агентстві страхування вкладів - 5 мільйонів. Ще дві російські держкорпорації - ВЭБ і "Ростехнології" - взагалі бонусів керівництву не нараховували.
Раніше повідомлялося, що Генпрокуратура РФ виявила в "Роснано", ВЭБ, АСВ і "Олімпстрої" "факти нецільового і неефективного витрачання держкорпораціями виділених державою фінансових і матеріальних ресурсів". Прокуратура порушила 22 кримінальні справи.
При цьому варто зазначити, що "Роснано" зуміла освоїти лише 10 з 130 мільярдів рублів виділених їй бюджетних коштів.
Що стосується російських компаній з держучастю, то найбільші бонуси були виплачені гендиректорові "Роснафти" Сергію Богданчикову (67 мільйонів рублів). Зате майже всі керівники підприємств ВПК отримали менше 10 мільйонів рублів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас