Український ринок акцій у вівторок продовжив падіння на тлі дуже низької ліквідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у вівторок продовжив падіння на тлі дуже низької ліквідності

Фондовий ринок
123
Відсутність покупців на тлі значної пропозиції акцій продовжує тиснути на українські фондові індикатори, знижуючи їх, незважаючи на позитивну динаміку міжнародних ринків. За підсумками дня індекс "Української біржі" впав на 1,21% - до 1457,65 пункту, індекс ПФТС - на 0,92%, до 573,36 пункту.
Як відзначила агентству "Інтерфакс-Україна" трейдер інвестиційної компанії Phoenix Capital Ірина Барабанова, песимізм учасників на українському ринку акцій зберігається на тлі новин про можливе внесення України до чорного списку FATF, а також візиті української делегації до Вашингтона з проханням до Міжнародного валютного фонду виділити екстрений кредит у розмірі $2 млрд.
Крім того, негативу додала інформація про перегляд Міністерством торгівлі США оцінки збільшення ВВП в третьому кварталі 2009 року у бік пониження - до 2,2% в річному вираженні з оголошених раніше 2,8%, тоді як аналітики не чекали перегляду показника.
Разом з тим ввечері у вівторок вийшли дані про продажі на вторинному ринку житла в США, які в листопаді зросли на 7,4%, - до 6,54 млн будинків в річному вирахуванні - максимального рівня з лютого 2007 року. Американський ринок відразу ж відреагував на цю новину зростанням, тоді як український ринок, що закрився до цього часу, на думку І.Барабанової, відіграє цей позитивний новинний фон у середу.
В той же час трейдер прогнозує, що до повернення іноземних гравців на українські майданчики зростання ринку маловірогідне.
За словами Барабанової, активність на ринку залишається дуже низькою, частково тому, що більшість інвесторів вже закрили свої позиції цього року.
На "Українській біржі" у вівторок знизилися котирування основних паперів, що торгуються. Акції Укрсоцбанку вполи на 3,15%, "Центренерго" - на 2,16%, Райффайзен Банку Аваль - на 1,94%, Алчевського меткомбінату - на 1,88%.
На "Українській біржі" у вівторок укладено 654 угоди на суму 16,162 млн грн.
На ПФТС цього дня в лідерах за обсягом торгів були акції "Дніпроенерго" (+3,91%), "Азовсталі" (-1,23%), Єнакіївського метзаводу (-1,87%), Авдіївського коксохіму (-2,61%).
На ПФТС у вівторок були укладені угоди з акціями на суму 14,601 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас