Експерт: -6 українських агрокомпаній вийдуть на IPO в 2010 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: -6 українських агрокомпаній вийдуть на IPO в 2010 р

Фондовий ринок
547
Експерти прогнозують вихід 5-6 українських агрокомпаній на IPO в 2010 р.
Як повідомляє кореспондент УНІАН, сьогодні на прес-конференції в Києві президент "Українського клубу аграрного бізнесу" Алекс Лісситса повідомив:
"В наступному році, за нашою інформацією, 5-6 українських компаній вийдуть на зовнішні ринки, вихід вже зараз готується".
"У нас близько 30 компаній, які конкурентоспроможні і за виробничими витратами, і за системою персоналу, і за обсягами виробництва перед іншими міжнародними гравцями - в різних галузях, це і цукрова, і м'ясна, і молочна галузі, і виробництво продукції рослинництва. І я чекаю, що за наступні два роки загальна кількість компаній, представлених на світових ринках, досягне 30", - сказав Лісситса.
Він нагадав, що за останні 3 місяці ц.р. дві компанії - "Агротон" і "Sintal Agriculture" - вже завершили вихід на IPO.
Експерт додав, що сьогодні ситуація з виходом на зовнішні ринки запозичення дуже складна. "Через фінансову кризу на зовнішніх ринках боротьба йде вже не між компаніями за отримання якихось додаткових коштів, а між окремими країнами або навіть регіонами. У аграрному секторі боротьба йде між трьома напрямами: Латинська Америка, Східна Європа і Азійські країни. Оскільки кількість грошей обмежена, інвестори підходять до цього питання дуже зважено", - пояснив Лісситса. При цьому він зазначив, що в Україні на державному рівні нічого не робиться для презентації країни як серйозного партнера на світовому фінансовому ринку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас