Заява FATF про Україну негативно вплинула на фондові ринки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заява FATF про Україну негативно вплинула на фондові ринки

Фондовий ринок
674
Заява FATF відносно можливості повторного внесення України до "чорного списку" додала негативних настроїв на вітчизняному фондовому ринку.
Таку думку в коментарі агентству УНІАН висловив старший аналітик компанії Phoenix Capital Андрій Нестерук.
Він зазначив, що в результаті український ринок цінних паперів вчора знову впав. За словами аналітика, активність торгів була помірною, і загальний обсяг склав 27 млн. грн.
Як повідомив Нестерук, українські папери на іноземних біржах вчора також були в мінусі. Найбільше впали акції Ferrexpo (-2,1%), Astarta (-1,4%) і Cadogan (-1,5%), зазначив він.
За словами аналітика, початок тижня на вітчизняному ринку єврооблігацій був спокійним. Він повідомив, що активність була незначною, покупці цікавилися лише облігаціями "Альфа банку Україна" і квазісуверенними паперами "Нафтогазу". Операцій із суверенних паперів майже не було, і ціни залишилися без змін. У корпоративному секторі зміни цін також не сталося, додав він.
Як повідомляв УНІАН із посиланням на заяву Державного комітету фінансового моніторингу, FATF в лютому 2010 року може прийняти рішення про повторне включення України до "чорного списку".
"Не дивлячись на 7-річну активну роботу уряду України і парламенту і довгождане прийняття 393 народними депутатами України нового базового закону в листопаді ц.р. (Закон "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання і протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом", - УНІАН), Україна включена до 25 країн, які мають реальний шанс виявитися поза рамками цивілізованого фінансового світу і відчути на собі весь вантаж санкцій, які застосовуватимуться на виконання вимог FATF", - говориться в заяві.
". Основна претензія експертів FATF - те, що Україна є однією із небагатьох країн, які не здатні імплементувати в національне законодавство положення 40+9 Рекомендацій FATF, а недосконалість норм, що діють, негативно впливає на рейтинги України, які визначаються Комітетом MONEYVAL і FATF", - йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас