Dubai World представить кредиторам умови відстрочки виплати за боргами не раніше наступного місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dubai World представить кредиторам умови відстрочки виплати за боргами не раніше наступного місяця

Казна та Політика
207
Холдингова компанія Dubai World представить банкам умови надання відстрочення при погашенні своєї заборгованості на початку січня 2010 року. Компанія прагне провести реструктуризацію боргу у розмірі $22 млрд.
Холдингова компанія, до складу якої входять девелопер Nakheel PJSC, портовий оператор DP World та інвестиційна компанія Istithmar World PJSC, заявила на вчорашніх зборах кредиторів, що їй потрібен додатковий час для відновлення вартості активів компанії, котрі постраждали від фінансової кризи. При цьому деякі активи можуть бути продані для погашення боргу, розповіли в інтерв'ю Bloomberg неназвані банкіри, які брали участь в засіданні.
Один з трьох найбільших холдингів емірату ще 25 листопада цього року оголосив про намір заморозити погашення заборгованості щонайменше до 30 травня 2010 року. Минулого тижня уряд емірату отримав кредит від Абу-Дабі у розмірі $10 млрд., з яких $4,1 млрд. направлено на виплату боргових зобов'язань девелопера Nakheel. Решта коштів піде на обслуговування і врегулювання боргів Dubai World до кінця квітня наступного року.
Dubai World має намір співпрацювати з кредиторами з метою досягнення взаємовигідної угоди із виплат боргу "впорядкованим чином", говориться в заяві компанії за підсумками засідання з кредиторами. Уряд Дубаю обіцяє "фінансову допомогу для забезпечення обігового капіталу і витрат із виплати відсотків для забезпечення реалізації ключових проектів", якщо угода про умови забезпечення "паузи" при виплаті боргів буде досягнута.
Однак умови державної підтримки холдингу до цих пір не погоджені. Відсутність угоди з даного питання призведе до затримки при ухваленні рішення про відстрочення виплати заборгованості, в чому учасники зустрічі звинувачують перш за все керівництво Dubai World.
Дубай, що є другим за розмірами еміратом в ОАЕ, узяв у борг не менше $80 млрд. для того, щоб здійснити амбітний проект із перетворення емірату на туристичний і фінансовий центр регіону. Фінансова криза, котра вибухнула, призвела до того, що вартість нерухомості в Дубаї впала на 50%, а брати нові кредити стало набагато важче. До числа найбільших кредиторів Dubai World входять такі банки як Royal Bank of Scotland Group Plc, HSBC Holdings Plc, Standard Chartered Plc, Lloyds Banking Group Plc, Emirates NBD PJSC і Abu Dhabi Commercial Bank PJSC.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас