Рада продовжила мораторій на продаж земель сільгосппризначення до 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада продовжила мораторій на продаж земель сільгосппризначення до 2012 року

Аграрний ринок
406
Верховна Рада продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2012 року.
За прийняття в цілому закону №3425 проголосували 344 депутати при мінімально необхідних 226.
Авторами законопроекту "Про внесення змін до пунктів 14 і 15 розділу X "Перехідні положення" Земельного кодексу (про терміни продажу земділянок)" є депутати Ради від Комуністичної партії Олександр Ткаченко, Марина Перестенко і Сергій Гордієнко.
В ухваленому законопроекті вказується, що необхідність продовження мораторію обумовлена тим, що до цих пір немає ухвалених законів про державний кадастр, про ринок землі, про реєстрацію земділянок, відсутня достовірна інформація про якісний склад земель, грошова оцінка земель сільгосппризначення.
Загалом, причиною продовження мораторію є неготовність законопроектів, які повинні регулювати земельні відносини, і Рада вважає, що за відсутності відповідних законодавчих і нормативних актів введення вільного користування землею як товаром призведе до гострого соціального конфлікту.
Депутати вважають, що продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення дозволить попередити можливі зловживання і злочинні дії.
Як повідомляло агентство, в грудні 2007 Рада продовжила мораторій на продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення до законодавчого врегулювання ринку землі з 1 січня 2008 року до набуття чинності законів про Державний земельний кадастр і про ринок землі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас