Оцінку зростання ВВП США в III кварталі переглянуто до 2,2% з 2,8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оцінку зростання ВВП США в III кварталі переглянуто до 2,2% з 2,8%

Казна та Політика
200
Міністерство торгівлі США переглянуло оцінку збільшення ВВП в третьому кварталі 2009 року до 2,2% в річному вираженні з оголошених раніше 2,8%.
Аналітики не чекали перегляду показника.
Підвищення індексу PCE Core (Personal Consumption Expenditures, Excluding Food & Energy), який уважно відстежує Федеральна резервна система (ФРС) при оцінці ризиків інфляції, склало в минулому кварталі 1,2%, а не 1,3%, як повідомлялося раніше. Прогноз експертів дорівнював 1,3%.
Перегляд оцінки зростання ВВП США у бік зниження відображає швидше, ніж передбачалося раніше, скорочення компаніями витрат і обсягів складських запасів, що підготувало ґрунт для відновлення економіки в четвертому кварталі.
Покращення споживчої довіри одночасно з рекордно низькими запасами сприятиме зростанню обсягів виробництва американськими компаніями, що може підтримати зростання економіки країни наступного року, зазначають експерти.
Крім того, багато компаній повідомили про збільшення інвестицій, що свідчить про зростаючу упевненість бізнесу в стійкості зростання економіки США.
"Всі сигнали вказують на те, що показники четвертого кварталу будуть сильними, - заявив головний економіст із американських ринків HIS Global Insight Найджел Голт. - Зростання ВВП наближається до рівня 4%".
Міністерство торгівлі США також переглянуло показник збільшення корпоративних прибутків в третьому кварталі. Цей показник піднявся на 10,8%, що є максимальним підвищенням більш ніж за 5 років, а не на 10,6%, як повідомлялося раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас