S&P підвищив прогнози із рейтингів низки російських компаній після зміни прогнозу рейтингу РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підвищив прогнози із рейтингів низки російських компаній після зміни прогнозу рейтингу РФ

Казна та Політика
179
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило напередодні прогноз рейтингу Росії з "негативного" на "стабільний". Сьогодні служба кредитних рейтингів Standard & Poor’s оголосила про низку змін, які торкнулися прогнозів із рейтингів деяких російських компаній.
Так, прогноз за рейтингами російського оператора системи нафтопродуктів ВАТ "АК Транснефть" (ТНП) був переглянутий з "негативного" на "стабільний". Довгостроковий кредитний рейтинг компанії підтверджений на рівні "ВВВ". На думку аналітиків, зміна прогнозу з рейтингів відображає не лише зміну прогнозу з рейтингу власника компанії - Російської Федерації, але і високі фінансові та операційні показники "Транснефти" в поточному році.
Рейтинг відображає думку S&P про "виключно високу" вірогідність того, що держава надаватиме "Транснефти" своєчасну і достатню екстрену підтримку в разі стресової фінансової ситуації. Агентство вказує на те, що оцінка значної здатності російського уряду надавати підтримку компаніям відображена в рейтингах інвестиційної категорії, присвоєних РФ, зокрема, про неї можна судити з дуже значних запасів ліквідності, що є в держави й істотно зниженого рівня боргу. S&P чекає, що "Транснефть" збереже свою роль оператора російської нафтопровідної системи, що забезпечує транспортування 90% нафти, що добувається в Росії, і тісні зв'язки з державою, і, як наслідок, позитивний вплив на її показники надаватиме "виключно висока" вірогідність здобуття екстреної підтримки від держави"
Крім того, служба кредитних рейтингів S&P переглянула прогноз з рейтингів російської державної корпорації "Банк розвитку і зовнішньоекономічної діяльності (Внешэкономбанк)" (ВЭБ) з "негативного" на "стабільний". Довгострокові і короткострокові рейтинги ВЭБ - "ВВВ/А-3" за зобов'язаннями в іноземній валюті і "ВВВ+/А-2" із зобов'язань в національній валюті - були підтверджені. Одночасно був переглянутий прогноз з рейтингів 100-процентної дочірньої компанії ВЭБ - Російського банку розвитку - з "Негативного" на "Стабільний" і підтверджені його довгострокові і короткострокові рейтинги: "ВВВ/А-3" із зобов'язань в іноземній валюті і "ВВВ+/А-2" із зобов'язань в національній валюті.
"Рейтинги ВЭБ збігаються з рейтингами Російської Федерації, що відображає "майже безперечну" вірогідність своєчасної і достатньої екстреної підтримки ВЭБ з боку Уряду Російської Федерації", - заявив кредитний аналітик Standard & Poor’s Фелікс Ейгель. Він зазначив, що подальші рейтингові дії з ВЭБ будуть, швидше за все, повторювати рейтингові дії з РФ, якщо корпорація збереже свої основні характеристики і свою роль у вирішенні завдань державної політики.
Агентство також підтвердило кредитні рейтинги: довгостроковий кредитний рейтинг "ВВ+", короткостроковий кредитний рейтинг "В" і рейтинг "ruAA+" за національною шкалою, раніше присвоєні "Російській корпорації нанотехнологій" (РОСНАНО) - державному інвестиційному інституту, створеному Урядом РФ. У релізі агентства говориться про те, що не дивлячись на недавнє урядове рішення про зміну організаційно-правової форми РОСНАНО: вірогідність здобуття РОСНАНО своєчасної екстреної підтримки від уряду країни в стресовій фінансовій ситуації як і раніше оцінюється як "висока".
Якщо уряд підтвердить свою готовність надавати корпорації сильну поточну підтримку і проявить готовність екстрено їй допомогти в надзвичайній ситуації, причому власна кредитоспроможність РОСНАНО при цьому підвищиться, прогноз із рейтингів може бути змінений на "стабільний", говориться в релізі агентства.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас