"Укрзалізниця" просить РЖД знизити тарифи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" просить РЖД знизити тарифи

Казна та Політика
284
"Укрзалізниця" просить Російські залізниці (РЖД) знизити тарифи на перевезення російських вантажів через Україну до рівня внутрішньоросійських.
Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це сказав сьогодні в Києві на спільній нараді українських і російських залізниць відносно підвищення якості транспортних послуг заступник генерального директора "Укрзалізниці" Віктор Чорний.
"З метою формування погодженої конкурентної політики і забезпечення рівного доступу до послуг нас як природних монополій ми також просимо російську сторону надати можливість у напрямі українських портів і сухопутних митних переходів надати рівень залізничних тарифів на рівні внутрішніх російських", - зазначив він.
Як пояснив журналістам начальник управління зовнішніх зв'язків "Укрзалізниці" Ігор Матвеєв, такі ініціативи озвучуються "Укрзалізницею" давно через різницю в тарифах. "Що стосується саме російських вантажів, то у них є істотна різниця в тарифах. Тобто, якщо вантажі йдуть на портові станції Росії, там використовується внутрішній російський тариф, а коли йдуть на прикордонні країни - Україну, Прибалтику - там встановлюються інші тарифи, вони значно відрізняються, приблизно у 1,5-1,8 рази, залежно від виду вантажу, від внутрішньоросійських тарифів", - зазначив Матвеєв.
Тому, за його словами, необхідне зниження таких тарифів, аби зацікавити російських вантажовідправників їздити по Україні.
Крім того, він зазначив, що вирівнювання внутрішніх і експортно-імпортних тарифів є також вимогою Світової організації торгівлі. "Ми постійно звертаємося (до РЖД), за останні чотири роки вони роблять це, вони навіть графік надали із планів зниження тарифів. Тобто десь в 2010 році, за цими планами, вони повинні вирівняти ці тарифи, але поки що ми цього не бачимо", - сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас