Рада відновила режим акумуляції ПДВ при продажу аграріями молока і м'яса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада відновила режим акумуляції ПДВ при продажу аграріями молока і м'яса

Казна та Політика
367
Верховна Рада відновила режим акумуляції податку на додану вартість при продажу сільськогосподарськими виробниками молока і м'яса переробним підприємствам. За прийняття в цілому відповідного законопроекту №5416 проголосували 374 депутати при мінімально необхідних 226.
Зокрема, Рада законом "Про внесення змін до деяких законів України в частині підтримки агропромислового комплексу в умовах світової фінансової кризи" зобов'язала ПДВ, який має сплачуватися до бюджету переробними підприємствами за реалізовані ними молочні та м'ясні продукти, направляти на виплату дотацій сільгоспвиробникам за продані ними цим підприємствам молоко і м'ясо.
Дана норма мусить діяти без обмеження терміну її застосування і припинятися лише у випадку, якщо в держбюджеті на відповідний рік передбачено, що ПДВ, що сплачується переробними підприємствами до бюджету за реалізовані ними молочні та м'ясні продукти, іншу продукцію переробки худоби, прямує до спеціального фонду держбюджету з подальшим використанням його на виплату доплат аграріям на одну корову.
При цьому уточнюється, що така умова має щороку передбачатися при підготовці проекту державного бюджету, починаючи з проекту на 2010 рік.
Рада визначила, що ПДВ, нарахований переробними підприємствами за період скасування норми його акумуляції, не повинен сплачуватися до бюджету, а включатися в податкові зобов'язання платників податку в звітному податковому періоді, на який випадає день набрання чинності цього закону.
При цьому фінансові санкції за несплату сум ПДВ до бюджету, нараховані протягом такого терміну, не застосовуються до переробних підприємств, які використовували ПДВ за правилами, що діяли до скасування режиму акумуляції ПДВ.
Крім того, Рада встановила плату за зберігання зерна, яке є об'єктом державного цінового регулювання, а також заставного зерна на рівні не більше 2% від вартості такого зерна, розрахованої від мінімальної інтервенційної ціни (у розрахунку за кожні 30 календарних днів такого зберігання метричної одиниці його об'єму).
Також парламент доручив Кабміну забезпечити протягом 15 днів після набрання чинності закону початок дії розроблених держстандартів на виробництво ковбас і скасування протягом 90 днів всіх раніше затверджених технічних умов на виробництво цієї продукції.
Автори законопроекту - депутати Ради Микола Присяжнюк (ПР), Катерина Ващук (БЛ) та Іван Кириленко (БЮТ).
Як повідомлялося, 17 грудня Рада 318 голосами прийняла даний законопроект за основу в першому читанні.
Конституційний Суд за поданням Президента Віктора Ющенка визнав неконституційним закон №639-VI "Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи і про внесення змін до деяких законодавчих актів" у редакції від 4 лютого.
Зокрема, даним рішенням був скасований режим акумуляції ПДВ при продажу аграріями молока і м'яса.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас