Світові ціни на какао встановили 35-річний максимум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на какао встановили 35-річний максимум

Аграрний ринок
271
Світові ціни на какао встановили 35-річний максимум. Про це йдеться в щотижневому огляді компанії "Універ Капітал". Повідомляється, що підгрупа софтверів, або інакше кажучи колоніальних товарів - какао, цукор, кава, бавовна тощо - дуже сильно виросла в ціні, а деякі ціни навіть встановили нові багаторічні максимуми. "Найсильніший результат був відмічений по какао, де встановлений новий 35(!)-річний максимум цін", - відзначається в огляді.
Експерти кажуть, що какао традиційно один з найбідніших товарів, який завжди продавався на межі собівартості виробництва, що включає практично дармову африканську працю. Тому здешевлення долара (мається на увазі останнє півріччя) позначилося на цьому товарі найсильніше.
"По суті, багаторічний максимум є віддзеркаленням світової інфляції в чистому вигляді. Трейдери також відзначають вузькість ринку, легкість маніпуляції цін великими фондами. Проте, з фундаментальної точки зору, рух виправданий, бо останні оцінки показали зниження урожаю сезону 2009-2010 років, тоді як товарні залишки і так нижчі норми", - пояснили експерти.
Крім того, осідання в штаті Сан-Пауло (Бразилія) призвели до нових річних максимумів на цукор, каву та апельсиновий сік.
"Відзначимо, що колоніальні товари всією групою встановили нові максимуми цін при доларі, що посилюється, а це є сильним аргументом на користь початку розкручування світової інфляції", - додали експерти.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас