Дерипаска: Криза триватиме ще як мінімум 3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дерипаска: Криза триватиме ще як мінімум 3 роки

1933
Економічна криза триватиме ще як мінімум 3 роки, а через декілька років західний світ з його моделлю споживчої поведінки зміниться до невпізнання. На думку бізнесмена, для прискорення виходу з кризи урядам варто збільшити витрати на розвиток інфраструктури і створення робочих місць замість того, щоб дотримуватися суворої бюджетної політики. Таку думку висловив російський бізнесмен Олег Дерипаска в інтерв'ю іспанській газеті El Pais.
За словами Дерипаски, компаніям, котрі належать йому, довелося заморозити багато програм та інвестицій на тлі спаду виробництва, проте після зниження витрат на виробництво і цін на продукцію ситуація стабілізувалася.
На запитання іспанської журналістки про особисті якості Путіна і Медвєдєва бізнесмен відзначив цілеспрямованість і працездатність прем'єра. Виявилось, що про президента він знає значно менше. "Було б дуже просто вважати, що Медвєдєв і Путін говорять нам, як треба дихати. Наша країна набагато вільніша, ніж інші розвинені демократії. Ви можете поїхати завойовувати Сибір, можна працювати і реалізовувати себе", - вважає російський олігарх.
Порівнюючи російських олігархів, Дерипаска поремствував на колишнього главу ЮКОСа Михайла Ходорковського, що перебуває у в'язниці, який, на відміну від нього самого, погано вчився в школі і не служив в армії. "Мені хотілося б знати, чому", - каже бізнесмен. В той же час він підкреслив, що піклується про підприємство або регіон, де працює, "щоб країна розвивалася, і чим швидше, тим краще".
Іспанське видання називає Дерипаску найамбітнішим російським олігархом, бізнес якого найсильніше постраждав від фінансової кризи, і відзначає, що він і його бізнес-імперія зуміли уникнути банкрутства багато в чому завдячуючи підтримці з боку держави. El Pais відзначає, що ім'я Дерипаски спливло в Іспанії у зв'язку зі скандалом з відмиванням грошей "російської мафії" деякими російськими та іспанськими компаніями. В середині грудня судді Фернандо Андреу не вдалося допитати олігарха в Мадриді, бо останній не отримав з боку іспанської влади оформлену відповідним чином повістку до суду.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас