Столичні таксисти ввели "націнку на сніг" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столичні таксисти ввели "націнку на сніг"

1411
Послуги столичних перевізників подорожчали на 10-30%. Але машину все одно викликати не вдається - таксисти бережуть свої машини і їздять тільки на виклики за "подвійними тарифами", повідомляє "Газета по-київськи".
Для деяких столичних служб таксі негода стала приводом або взагалі не виїжджати, або внести корективи до тарифної політики. Правда, після розчищення доріг "поправку на сніг" обіцяли зняти. А приватники майже всі поховалися.
"Я простояв у пробці на Артема в суботу майже дві години, - розповів таксист Артем Міроцький. - Мій пасажир вийшов і за півгодини дійшов до метро, а я того дня ледве доїхав додому. Грошей на цьому снігопаді все одно не заробиш - хіба що на санках можна возити. Почув, що багато хлопців ще в п'ятницю потрапили в ДТП - дрібні подряпини, але все одно це гроші на ремонт машин".
Як розповіли в УДАІ Києва, за минулу суботу всупереч сумній ситуації на дорогах, коли сніг розчищали дуже погано, трапилося 225 аварій без потерпілих. (Вчора до 18.00 в Києві трапилося 120 ДТП без потерпілих, і 1 наїзд на пішохода (на щастя, не смертельний). Даішники відзначають, що це майже в півтора рази менше, ніж звичний показник аварійності на засніжених дорогах. Але хоч це були, в основному, несерйозні зіткнення, проте через них навіть у вихідний день деякі важливі транспортні вузли були геть паралізовані. Так, в суботу увечері через декілька дрібних ДТП автомобілі ледве пересувалися на великій ділянці від початку вулиці Теліги до самого проспекту Маяковського.
Співробітники ДАІ не раз радили водіям при незначному ДТП самим складати схему, і під'їжджати в ДАІ для реєстрації ДТП, щоб швидко розблоковувати проїзд для інших автомобілістів. Адже це прописано в правилах. Але багато водіїв чи то не довіряють колегам, чи то не хочуть мати проблем зі страховою компанією, і все-таки чекають патруль, перетворюючи засніжені вулиці на суцільну пробку.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас