Deutsche Bank розділить преміальні чесно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank розділить преміальні чесно

302
Глава Deutsche Bank Йозеф Аккерманн не допустить, аби колеги, які працюють в Лондоні, недоотримали премії через 50-відсотковий податок на бонуси, недавно запроваджений урядом Великобританії. Матеріальні втрати банк відшкодує за рахунок бонусів персоналу в інших країнах.
Про нестандартне рішення Йозеф Аккерманн заявив в минулу п'ятницю, зазначивши, що не виключається і участь в компенсаціях акціонерів банку. "Ми поглянемо, як діятимуть інші банки, як вони стануть розподіляти навантаження на персонал і на акціонерів", - сказав він.
Цікаво, що коли тижнем раніше Великобританія виступила із ініціативою обкласти банкірів новим податком, який, за розрахунками Лондона, принесе до скарбниці додаткові 600 млн євро, а Франція заявила про свою готовність послідувати цьому прикладу, канцлер ФРН Ангела Меркель спочатку назвала цю ідею "дуже привабливою". Реакція ж німецьких експертів була не настільки захопленою. Оскільки бонуси є частиною заробітної плати, яка обкладається прибутковим податком, то "окремий податок на премію є протизаконним", відразу заявив експерт із фінансів і оподаткування фракції ХДС/ХСС німецького бундестагу Лео Даут Ценберг.
Потім, під час саміту глав країн Євросоюзу в Брюсселі, Ангела Меркель заявила, що пропонований Великобританією і Францією новий податок суперечить Конституції. "Проте я відчуваю політичну симпатію до того, аби припинити всі ексцеси, пов'язані з бонусами", - не забула зазначити канцлер ФРН. У підсумкових документах саміту ЄС ідея податку на бонуси банкірів згадана не була.
В бесіді з РБК daily представник Союзу німецьких банків Керстін Альтендорф зазначила, що важко передбачити, чи послідують останні комерційні банки прикладу Deutsche Bank. "Все залежить від конкретної стратегії кожного фінансового інституту з даного питання", - сказала вона, зазначивши, що "в світлі добровільно перейнятих на себе банківським сектором Німеччини зобов'язань банки планують коригування розміру виплачуваних преміальних і бонусів".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас