Цукор може подорожчати на цьому тижні через напруженість із поставками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цукор може подорожчати на цьому тижні через напруженість із поставками

Аграрний ринок
345
Котирування ф'ючерсів на цукор-сирець і білий цукор можуть збільшитися на цьому тижні на спекуляціях, що ситуація з постачаннями залишиться напруженою, повідомило агентство Bloomberg.
Шість з десяти опитаних агентством трейдерів, брокерів і аналітиків прогнозують підвищення вартості цукру-сирцю і двоє - зниження і те, що значних змін не станеться. Для білого цукру шість з дев'яти респондентів прогнозують зростання ціни і троє - зменшення.
Виробництво цукру в Індії, де його споживання найбільше, впало на 9,6% в перші два місяці нового сільськогосподарського сезону (жовтень-листопад).
Новий урожай в Бразилії буде лише через два-три місяці, зазначають фахівці. Причому виробництво цукру в цій країні, найбільшому світовому виробнику, цього року збільшиться не так сильно, як прогнозувалося у вересні. За даними міністерства сільського господарства країни, буде вироблено 34,6 млн. тонн проти очікуваних 36,7 млн. тонн.
Споживання цукру в світі в 2009-2010 сельгоспроці може перевищити виробництво на 13,5 млн. тонн, прогнозують аналітики брокерської компанії Czarnikow Ltd.
За підсумками минулого тижня цукор-сирець подорожчав на 9,8% - до 26,34 цента за фунт. Ціна білого цукру підскочила на 8,3% і досягла $678,3 за тонну.
Вартість обох видів цукру в поточному році злетіла більш ніж удвічі, оскільки збору урожаю в Бразилії та Індії перешкодила погана погода.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас