Керівництво і кредитори вирішили створити спільну робочу групу для розгляду ситуації у зв'язку із боргом Dubai World — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівництво і кредитори вирішили створити спільну робочу групу для розгляду ситуації у зв'язку із боргом Dubai World

Казна та Політика
163
Справжньою несподіванкою завершилась сьогодні перша зустріч керівництва інвестиційного фонду Dubai World зі своїми кредиторами, під час якої з боку фонду не надійшло прохання про реструктуризацію заборгованості на суму в 22 млрд дол. Про перебіг дискусії і її результати повідомляють ділові кола лондонського Ситі.
В консультаціях з питання заборгованості, які відбулися сьогодні в Дубаї, взяли участь представники близько 90 провідних західних банків та інвестиційних компаній. Вони чекали від глави Dubai World звернення про введення мораторію на виплати з кредитів у розмірі 22 млрд дол. Проте подібного прохання не послідувало, що викликало здивування як серед західних учасників зустрічі, так і, пізніше, світових фінансових ринків, повідомляє ИТАР-ТАСС.
В кінці листопада Dubai World закликав утримувачів облігацій однієї зі своїх компаній - ріелторської Nakheel - перенести на 6 місяців погашення заборгованості на суму 3,5 млрд дол. Це викликало на ринках широкі розмови про можливий дефолт як Nakheel, так і самого фонду Dubai World.
Але в день погашення облігацій, в минулий понеділок, уряд Абу-Дабі несподівано надав емірату Дубай кредит у розмірі 10 млрд дол для виплати заборгованості із облігацій Nakheel.
Між тим, учасники сьогоднішнього засідання прийняли рішення створити спеціальну спільну робочу групу , яка займеться розглядом ситуації у зв'язку із заборгованістю Dubai World.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас