Фармацевтична компанія Sanofi-Aventis купить Chattem за 1,9 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фармацевтична компанія Sanofi-Aventis купить Chattem за 1,9 млрд дол.

Фондовий ринок
231
Третя за розмірами в світі фармацевтична компанія - французька Sanofi-Aventis досягла угоди про покупку американської фірми Chattem за 1,9 млрд дол. Операція буде здійснена готівкою, при цьому Sanofi-Aventis пропонує 93,5 дол./акция американській компанії, плануючи придбати всі 100% Chattem. Такі дані містяться в оприлюдненому сьогодні прес-релізі французької компанії.
Ця операція допоможе Sanofi-Aventis зміцнитися на американському ринку. Завершення операції заплановано на I квартал 2010 р.
Як вже повідомлялося, у вересні компанія Sanofi-Aventis завершила процес об'єднання українських офісів Zentiva і Sanofi-Aventis. За словами представників фірми Sanofi-Aventis, ця операція дозволила збільшити портфель препаратів, а також розширити присутність в Східній і Західній Європі в цілому. Згідно із прогнозами компанії, в 2009 р. компанія займе на українському ринку перше місце за аптечними і госпітальними продажами, збільшивши частку до 4,6%. Перші 24,9% акцій чеського фармвиробника Zentiva французький концерн Sanofi-Aventis викупив ще в березні 2006 р.
Нагадаємо, компанія Sanofi-Aventis є однією з провідних фармацевтичних корпорацій світу. Вона представлена більш ніж в 100 країнах і налічує майже 100 тис. співробітників. Компанія займає лідируючі позиції в семи основних терапевтичних сферах: лікуванні сердечно-судинних захворювань, тромбозу, онкології, захворювань центральної нервової системи, метаболічних порушень і цукрового діабету, різних внутрішніх хвороб, а також виробництві вакцин.
Чистий прибуток Sanofi-Aventis SA в першому півріччі 2009 р. збільшився на 22,3% - до 4,45 млрд євро в порівнянні з прибутком у розмірі 3,64 млрд євро, отриманим за аналогічний період роком раніше. При цьому обсяг продажів компанії за звітне півріччя виріс на 6,7%, склавши 14,55 млрд євро, тоді як роком раніше продажі компанії Sanofi-Aventis склали 13,63 млрд євро. Виручка американської фармацевтичної компанії Chattem за підсумками минулого фінансового року склала 455 млн дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас