Колима за підсумками року видобуде понад 16 тонн золота, перевищивши торішній показник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колима за підсумками року видобуде понад 16 тонн золота, перевищивши торішній показник

Казна та Політика
352
В Магаданській області цього року планується видобути близько 16 тонн золота, повідомляє прес-служба регіональної адміністрації. За попередніми підсумками, рівень золотодобування 2009 року в регіоні буде вищим від торішнього приблизно на 1,4 тонни. За даними департаменту природних ресурсів обласної адміністрації, на 1 грудня в області видобуто 15,1 т золота, з них розсипного 10,3 тонн, рудного - 4,8 т. За весь 2008 рік було видобуто 14,6 т золота.
В перспективі область планує вийти на рівень видобутку дорогоцінного металу 20 і більше тонн. Це пов'язано із залученням до експлуатації нових великооб’ємних рудних родовищ, тобто родовищ з невисоким вмістом золота, але з великим об'ємом руди, який обчислюється мільйонами тонн. Насамперед мова йде про Наталкінське родовище. Термін введення першої черги родовища намічений на 2013 рік з щорічним рівнем видобутку золота до 20 тонн.
Крім того, в Магаданській області буде продовжена експлуатація рудних родовищ золота і срібла, що вже діють: Дукат, Місячне, Арилах, Джульєта, Тідіт, Вєтренскоє. У 2009-2012 роках до цих родовищ додалися і додадуться Сопка Кварцева, Біркачан, Павлик, Ігуменовське, Штурмовське. Дочірні компанії "Поліметалу" вже цього року почали роботи з видобутку на родовищах Сопка Кварцева і Біркачан. У 2013 році очікується початок видобутку на родовищах Родіоновське, Тохто і Дальнє.
За прогнозами фахівців, найближчими роками рівень видобутку розсипного золота на Колимі перебуватиме в межах 10-10,5 тонн. Окрім цього, збережеться і тенденція збільшення рівня видобутку срібла, обумовлена завершенням реконструкції Омсукчанської золотодобувної фабрики і початком робіт видобутку на родовищах Сопка Кварцева, Гольцовоє. Якщо цього року срібла планується видобути близько 670 тонн, то в майбутньому вже понад 700 тонн.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас