Литвин бідкається, що бюджет віддали на поталу політиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин бідкається, що бюджет віддали на поталу політиці

Казна та Політика
96
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що державний бюджет 2010 року може бути прийнятий не раніше березня наступного року.
"В кращому випадку я прогнозую прийняття державного бюджету в кінці березня 2010 року. За однієї умови: що вибори пройдуть чесно і штатно", - сказав Володимир Литвин в ефірі телеканалу ICTV в неділю увечері.
Разом з тим, за словами спікера, існує гіпотетичний шанс затвердження державного бюджету ще до кінця цього року.
Литвин підкреслив, що за прийняття бюджету несуть загальну відповідальність і Верховна Рада, і Кабінет міністрів. "На жаль, головний економічний документ відданий на наругу політичній кампанії", - зазначив він.
За словами Володимира Литвина, законопроект має бути доопрацьований з врахуванням вимог Конституції України, бюджетного кодексу, що діє, закону про підвищення соціальних стандартів.
Спікер зазначив, що Кабінет міністрів не зробив відповідну роботу. Крім того, за його словами, немає бажання приймати бюджет і в найбільшої фракції парламенту - Партії регіонів. Литвин вважає, що ПР чекає перемоги на президентських виборах свого кандидат і після цього планує прийняти той бюджет, який вважатиме потрібним.
Як повідомлялося, Верховна Рада України відмовилася підтримати в першому читанні законопроект про державний бюджет і повернула його на доопрацювання уряду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас