Експерти: Базарне молоко містить надмірну кількість дріжджів, цвілевих грибів і бактерій кишкової палички — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Базарне молоко містить надмірну кількість дріжджів, цвілевих грибів і бактерій кишкової палички

Аграрний ринок
417
У зразках домашнього молока, узятих для дослідження на мікрофлору Інститутом мікробіології і науково-дослідним центром "ТЕСТ", було виявлено надмірний вміст бактерій групи кишкової палички, а також дріжджі і цвілеві гриби, розповіла в інтерв’ю "Дзеркалу тижня" професор Надія Коваленко
"Раніше ми неодноразово досліджували базарне молоко і щоразу переконувалися, що воно поганої якості. Але багато мам купують на ринках молоко для своїх малят, сподіваючись, що це якісний і безпечний продукт", - розповіла Надія Коваленко.
"Зразки так званого домашнього молока купили на Деміївському, Лук’янівському та стихійному ринках біля залізничного вокзалу. Перевіривши мікрофлору всіх зразків, на жаль, як і очікувалося, отримали невтішні результати", - заявила професор.
За її словами, молоко з ринку було дуже поганої якості. У молоці була виявлена надмірна кількість бактерій групи кишкової палички і МАФАМ (мезофільні аеробні і факультативно анаеробні мікроорганізми), а також дріжджі і цвілеві гриби.
Кип'ятіння такого молока не завжди є виходом. За словами Олега Шадріна, головного дитячого гастроентеролога Міністерства охорони здоров'я, під час досліджень деякі зразки не витримали високої температури і створожились. "Тривале кип'ятіння підсилює гарантію безпеки, але в той же час руйнує необхідні вітаміни і мікроелементи", - розповів експерт.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас