Все більше російських банків вимушені закриватись — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Все більше російських банків вимушені закриватись

431
Внаслідок фінансової кризи лише цього року в Росії закрилось більше 40 банків. При цьому, зазначає постійний автор Die Welt Едуард Штайнер, консолідація галузі знаходиться на початковому етапі.
За повідомленням Центробанку, за 11 місяців 2009 року в Росії закрились 43 фінансових інститути. Як зазначає видання, з моменту початку в Росії фінансової кризи з ринку пішли 62 банки. На плаву сьогодні тримається ще біля 1015 інститутів.
Від браку капіталу і проблемних кредитів страждають в першу чергу невеликі банки. До того ж, продовжує Штайнер, фінансові відомства підвищили і мінімальні вимоги за розміром власного капіталу - через 5 років він повинен буде складати 1 млрд рублів.
"Російський банківський ландшафт переживав впродовж двох останніх десятиліть період неприборканого зростання, котрий відрізняється розрізненістю і крайньою непрозорістю", - продовжує Едуард Штайнер. "Навіть у банківських колах деколи не чули нічого про банки, в яких відбираються ліцензії", - говорить Олександр Жданов з New Russia Growth в інтерв'ю виданню Gazeta.ru.
Якщо зараз банки спотикаються об вимоги відносно власного капіталу, то до кризи вони позбавлялися ліцензій у зв'язку з відмиванням грошей, продовжує автор. За словами міністра фінансів Олексія Кудріна, за умови майбутньої фінансової стабільності в країні зможуть вижити лише біля 500 фінансових інститутів.
За оцінками Центробанку, на 1 листопада поточного року кількість проблемних кредитів становила 5,1% відносно загальної кількості кредитів. Згідно із прогнозами, зростання проблемних кредитів сповільнюватиметься.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас