Рада хоче з'ясувати хто і чому тисне на ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада хоче з'ясувати хто і чому тисне на ЗМІ

174
Верховна Рада України створила тимчасову слідчу комісію з питань розслідування випадків втручання органів державної влади і місцевого самоврядування і посадових осіб в діяльність ЗМІ. За відповідну постанову проголосували 277 народних депутатів
Комісію очолив депутат від Партії регіонів Едуард Прутник, його заступником призначена депутат від НУ-НС Ірина Геращенко. До комісії увійшли депутати від Партії регіонів Валерій Бондик, Олексій Журавко, Едуард Матвійчук, депутати від БЮТ Степан Курпіль, Олена Бондаренко, Михайло Косів. Також до складу комісії увійшли по одному депутатові від фракцій КПУ і Блоку Литвина. Термін дії комісії один рік, попередній звіт за результатами своєї роботи комісія повинна надати не пізніше ніж через три місяці після прийняття даної постанови.
Пояснюючи мотиви створення ТСК автори проекту зазначають, що останнім часом на адресу Комітету Верховної Ради з питань свободи слова і інформації надходять листи від керівників центральних і місцевих засобів масової інформації про застосування органами державної влади і їх посадовими особами різних форм тиску на журналістів і керівників ЗМІ.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас