В США продають в приватні руки українські винищувачі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В США продають в приватні руки українські винищувачі

546
Два двомісних винищувача Су-27УБ, які раніше стояли на озброєнні українських ВПС, виставила на продаж приватна американська компанія Pride Aircraft, що знаходиться в штаті Іллінойс.
"Вперше в світі пропонуються на продаж зацікавленим приватним особам сучасні винищувачі, що раніше стояли на озброєнні", - говориться в повідомленні, розміщеному на сайті компанії Pride Aircraft.
В повідомленні наголошується, що обидва винищувачі надійшли до США із знятим озброєнням. Вони пройшли капітальний ремонт і "вестернізацію" - всі російськомовні написи були замінені написами англійською мовою, встановлено нове американське навігаційне обладнання виробництва компаній Garmin, Bendix, King і Collins. Також повідомляється, що в літаків оновлені корпус і двигуни. Pride Aircraft продає їх за 5 мільйонів доларів за один літак.
"Один Су-27, який отримав американський сертифікат льотної придатності 2 грудня 2009 року, зробив свій перший після ремонту політ 10 грудня з аеропорту Chicago Rockford International Airport в місто Рокфорд, штат Іллінойс", - говориться в повідомленні.
Другий літак також незабаром отримає сертифікат від Федеральної авіаційної служби США (FAA) і скоро почне польоти.
Як зазначають представники Pride Aircraft, американський сертифікат вперше був отриманий винищувачем Су-27. Згідно з даними FAA, термін дії цього тимчасового сертифікату закінчується 1 січня 2010 року.
Авіаційний інтернет-форум Africa Aviation повідомляє, що ці винищувачі раніше стояли на озброєнні ВПС України.
В травні цього року американський військовий інтернет-портал Strategy Page повідомляв, що пара Су-27 ВПС України була продана в США приватній компанії Tactical Air Support, Inc. (Tac Air), місто Ріно, штат Невада, яка організовує навчання американських військових пілотів і проводить випробування обладнання для ВПС США. Літаки планувалося використовувати для придбання американськими пілотами навиків протистояння винищувачам російського виробництва і перевірки ефективності дії на Су-27 нових американських засобів РЕБ і радарів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас