Fitch знизило рейтинг Interpipe з півня CCC до RD — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинг Interpipe з півня CCC до RD

Казна та Політика
622
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings повідомило, що знизило з рівня CCC до RD (обмежений дефолт) довгочасний рейтинг дефолта емітента (РДЕ) української компанії з виробництва труб і залізничних коліс Interpipe Limited.
Одночасно агентство знизило пріоритетний незабезпечений рейтинг компанії з рівня CCC до C і переглянуло рейтинг зворотності активів з RR4 на RR6. Також Fitch знизило короткочасний РДЕ компанії з C до D. Всі рейтинги виключені із списку Rating Watch "негативний".
Зниження рейтингів відображає неврегульовану ситуацію з неплатежами із деяких банківських зобов'язань компанії Interpipe Limited і підтвердження компанією перехресного дефолту із основних банківських кредитних ліній, а також єврооблігаціям на 200 млн дол. Fitch передбачає наявність значного ризику того, що Interpipe Limited може допустити дефолт із платежів з інших боргових зобов'язань після того, як закінчиться період відтермінувань платежів за досягнутими домовленостями з банками. Наскільки відомо Fitch, ці відтермінування буде необхідно продовжити на початку січня 2010 р. Агентство також вважає, що переговори Interpipe Limited з групою її кредиторів можуть бути складними зважаючи на непрості відносини з кредиторами і складне операційне і кредитне середовище.
Станом на кінець III кварталу 2009 р. Interpipe Limited мала загальний борг у розмірі 900 млн дол., з якого 47% було забезпечено активами компанії і майбутніми надходженнями від продажів. Fitch стурбоване відносно ліквідності компанії, зважаючи на негативний вільний грошовий потік, істотних зобов'язань інвестиційного характеру за програмою будівництва печі електродуги і потенційного прискорення кредиторами стягнення виплат із боргів Interpipe Limited. Рейтинг повернення активів із пріоритетних незабезпечених облігацій Interpipe Limited RR6 вказує на низькі перспективи повернення коштів в разі дефолту компанії.
В кінці серпня ц.р. Fitch зазначало, що українська Interpipe Limited вступила в період рецесії з вищими боргами у зв'язку з фінансуванням злиття і поглинань і технічною модернізацією і схильна до ризиків недотримання фінансових ковенантів, тиску на ліквідність і складнощів з рефінансуванням заборгованості.
Нагадаємо, в лютому ц.р. Fitch Ratings знизило довгочасний рейтинг дефолту емітенту (РДЕ) українського виробника труб і залізничних коліс Interpipe Limited з рівня "B-" (B мінус) до "CCC". Одночасно агентство знизило короткочасний РДЕ Interpipe Limited з рівня "B" до "C" і рейтингу пріоритетного незабезпеченого боргу з "B-" (в мінус) /"RR4" до "CCC"/"RR4". Довгочасний РДЕ і пріоритетний незабезпечений рейтинг залишені під спостереженням в списку Rating Watch "Негативний" в очікуванні результатів тестування на відповідність ковенантам на кінець 2008 р. і в 2009 р.
До складу корпорації Interpipe Limited, власником якої є Віктор Пінчук, входять ВАТ Нижньодніпровський трубопрокатний завод, ЗАТ Нікопольський завод безшовних труб, ВАТ Новомосковський трубний завод (Дніпропетровська обл.). Компанія була заснована в 1990 р. Сфера діяльності - металургія, машинобудування, трубна промисловість, банківські послуги, мас-медіа.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас