Туреччина запропонувала Україні "синхронно" скасувати візи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина запропонувала Україні "синхронно" скасувати візи

Казна та Політика
534
Турецька сторона готова приймати українців без віз в разі, якщо Україна погодиться на аналогічний крок, заявив посол Туреччини в Україні Ахмет Бюлент Меріч в статті для "Дзеркала тижня".
"Існуючий візовий режим не влаштовує жодну із двох сторін. Ми щиро віримо, що застосування віз для наших громадян не відповідає духу дружби між нами. Турецька сторона готова негайно відмовитися від віз, якщо уряд України, відповідно, погодиться піти на такий самий крок", - стверджує посол.
При цьому він зазначив, що на сьогодні отримання турецьких віз українськими громадянами, які бажають відвідати Туреччину, є максимально спрощеним.
"Громадяни України, які бажають відвідати Туреччину з туристичною метою, не повинні чекати перед дипломатичною або консульською установою Туреччини в Україні. У них є можливість отримати візу на турецькому кордоні під час прибуття. Більш того, громадяни України платять менше в порівнянні з турецькими громадянами, які бажають отримати українську візу", - констатував посол.
На думку дипломата, отримання українських віз для громадян Туреччини є набагато складнішим і дорожчим, ніж отримання турецьких віз українцями.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас