Тігіпко виграв суд у ЦВК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко виграв суд у ЦВК

Кримінал
906
18 грудня 2009 року Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив позов щодо протиправних дій ЦВК, який було подано Олександрою Павленко, - довіреною особою кандидата на пост президента України Сергія Тігіпка. Про це повідомила прес-служба Сергія Тігіпка.
За словами Олександри Павленко, відповідно до Постанови ЦВК від 27 листопада 2009 року, в територіальному виборчому окрузі №127 у Львівській області кандидатом на пост президента України Сергієм Тігіпком була отримана квота на призначення голови відповідної окружної виборчої комісії. "Проте, згодом, намагаючись скористатися своїм законним правом на заміну члена окружної виборчої комісії, Сергій Тігіпко з офіційного сайту ЦВК дізнався, що пост голови вказаної вище окружної виборчої комісії зайняла особа, що є кандидатурою, внесеною за поданням іншого кандидата в президенти, а саме Юлії Тимошенко. Це і спонукало звернутися до Київського апеляційного адміністративного суду з позовом про визнання дій ЦВК протиправними", - відзначила Олександра Павленко.
Дії ЦВК судом були визнані незаконними. Центральну виборчу комісію зобов'язали на найближчому засіданні призначити на посаду голови окружної виборчої комісії територіального виборчого округу №127 представника від кандидата в президенти України Сергія Тігіпка.
У відповідності з чинним законодавством, всі кандидати на пост президента України повинні мати рівні права. Принцип рівності при здійсненні виборчого процесу також полягає в тому, що посади голів окружних виборчих комісій для кожного з кандидатів на пост Президента мають розподілятися пропорційно. Тому в аналогічних спорах щодо порушення з боку ЦВК принципів рівності і пропорційності представлення кандидатів на пост президента України на керівних посадах у виборчих комісіях вже висловлював свою позицію і Вищий адміністративний суд України, який у відповідних судових рішеннях також відзначив, що порушення даних принципів є неприпустимим.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас