Опитування: Що зроблять українці, якщо отримають дві платіжки за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Що зроблять українці, якщо отримають дві платіжки за газ

Енергетика
5997
Кожен третій українець вважає, що не варто реформувати систему газових постачань в опалювальний сезон. Про це свідчать результати опитування, проведеного Інститутом Горшеніна.
Згідно з результатами опитування, більшість українців - 71,3% - стурбовані можливими проблемами з теплопостачанням і постачаннями газу у зв'язку з похолоданням. Тільки кожного п'ятого респондента - 21,2% - такі проблеми не хвилюють, а 7,5% - складно відповісти на запитання.
При цьому кожен третій українець - 35,3% - вважає, що проводити реформування системи газових постачань необхідно - але не в опалювальний сезон. Дещо менша кількість опитаних - 28,6% - упевнені, що таке реформування проводити не потрібно, і майже стільки ж - 24,8% - не визначились з відповіддю на дане запитання. Негайне проведення реформування системи газових постачань готовий підтримати тільки кожен десятий респондент - 11,3%.
Переважній більшості українців - 82,3% - нічого не відомо про створення нової структури "Нафтогазмережі", яка замінить існуючі облгази і міськгази. Знають про це лише 1,5% опитаних, а 16,2% не визначилися з відповіддю на дане запитання.
Майже половина українців - 45,8% - у випадку, якщо для оплати послуг з газопостачання отримає дві платіжки, не оплачуватиме жодну з них. Близько третини опитаних - 34,8% - складно відповісти на це питання. Платіжку обл- або міськгазу в даному випадку сплатять 14,3% респондентів, платіжку "Нафтогазмережі" - 5,1%.
Крім того, за результатами всеукраїнського дослідження, більше половини українців - 64,1% - оплачують комунальні послуги в повному обсязі. Частково оплачують такі послуги - вносячи частину суми - кожен п'ятий респондент - 21,8%, а 11,3% платять за комунальні послуги вибірково - одні послуги оплачують, інші - ні. Тільки 2,8% громадян України комунальні послуги не оплачують зовсім.
Більше третини опитаних - 37,4% - планують частково оплачувати комунальні послуги в разі чергового підвищення цін на них. Майже така ж кількість респондентів - 35,4% - збираються оплачувати комунальні послуги повністю, а 21,8% українцям важко визначитися з тим, як платитимуть за комунальні послуги в разі чергового підвищення цін на них. Не збираються платити за послуги в цьому випадку 5,4% опитаних.
Телефонне опитування "Опалювальний сезон в Україні" проводилося з 14 по 15 грудня 2009 р. Всього за випадковим вибором було опитано 1000 респондентів віком від 18 років, у всіх обласних центрах України, містах Києві та Севастополі. Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-3,2%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас