Нью-Йорк скорочує витрати на громадський транспорт на тлі бюджетної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нью-Йорк скорочує витрати на громадський транспорт на тлі бюджетної кризи

Казна та Політика
305
Транспортне керівництво Нью-Йорка схвалило різке скорочення витрат на систему міського громадського транспорту, яке призведе до значного погіршення ситуації в цій сфері.
Як повідомляє агентство Bloomberg, зниження витрат на транспорт - перший з явних наслідків бюджетної кризи в штаті Нью-Йорк. Дефіцит бюджету штату складає $6,8 млрд.
Міське транспортне управління (MTA) Нью-Йорка в середу затвердило проект бюджету-2010 обсягом $10 млрд. За декілька днів до прийняття рішення влада штату урізала бюджет MTA на $143 млн, а їх податкові відрахування зросли у зв’язку з прийнятими цього року законами на $200 млн. Дефіцит бюджету MTA складає майже $400 млн, пише The New York Times.
MTA вирішило закрити дві лінії метрополітену (W і Z) і 12 автобусних маршрутів. Керівництво управління звертає увагу на те, що на цих напрямах залишаються працювати інші лінії та маршрути, а також інші види транспорту, але навантаження на них значно збільшиться.
Учні та студенти будуть позбавлені права на безкоштовний і пільговий проїзд. Програма підтримки студентів діє в MTA з 1948 року, в разі її припинення студентам або їхнім батькам доведеться витрачати на оплату проїзду до навчальних закладів до $1 тис. на рік. З погляду міського бюджету економія складе близько $170 млн на рік.
Також MTA має намір звільнити 700 співробітників, урізати оклади керівництва на 10% і скоротити адміністративні витрати. Бюджет не передбачає підвищення тарифів в 2010 році, але в 2011 році плата за проїзд буде збільшена на 7,5%.
В минулому році MTA планувало аналогічні заходи на тлі фінансової кризи і рецесії в США, проте тоді міська влада знайшла необхідні кошти.
За даними New York Times, транспортна система Нью-Йорка страждає від недофінансування з 1940-х рр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас