"Газпром збут Україна" спростовує інформацію про підготовку "тіньових схем" перепродажу газу в ПСГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром збут Україна" спростовує інформацію про підготовку "тіньових схем" перепродажу газу в ПСГ

Енергетика
322
ТОВ "Газпром збут Україна" (дочірня компанія ВАТ "Газпром") спростовує інформацію про можливу підготовку "тіньових схем" з перепродажу газу в підземних сховищах газу (ПСГ). Про це повідомили в прес-службі ТОВ "Газпром збут Україна".
В повідомленні вказується, що формування власних запасів газу в ПСГ для гарантії безперебійних постачань споживачам в опалювальний сезон зараз проводиться з ресурсів НАК "Нафтогаз України".
"Робота 100%-го дочірнього товариства "Газпрому" в Україні повністю відповідає європейському досвіду, де компанія представлена в капіталі компаній по дистрибуції природного газу в більш ніж двох десятках країн", - йдеться в повідомленні.
Компанія відзначає, що "Газпром збут Україна" - це серйозний гравець національного газового ринку, соціально відповідальна компанія. За неповні два роки своєї роботи до бюджетів різних рівнів було сплачено понад 0,5 млрд. грн. податків.
В повідомленні сказано, що компанія наполегливо просить окремих чиновників і експертів не спотворювати інформацію про її роботу і не втягувати її в політичні інсинуації.
Нагадаємо, сьогодні деякі українські ЗМІ розповсюдили повідомлення з посиланням на одного з експертів, що "Нафтогаз України" може сплатити постачання природного газу в грудні за рахунок продажу значних обсягів газу дочірній компанії "Газпрому" в Україні - "Газпром збут Україна". За його словами, недоліком цієї схеми для України є те, що "Газпром збут Україна" купить орієнтовно 4,6 млрд. куб. м газу у "Нафтогазу" за ціною, що діє в четвертому кварталі, - 208 дол. за тис. куб. м, тоді як продавати цей газ він буде вже в новому році за цінами не нижче 295 дол. за тис. куб. м.
Крім того, напередодні про можливість укладення подібної оборудки повідомив і уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський. За його словами, "Газпром збут Україна" планує купувати газ в українських підземних сховищах за ціною четвертого кварталу 2009 року - 208 дол. за тис. куб. м, а продавати українським підприємствам за цінами наступного року - 300-330 дол. за тис. куб. м.
Довідка. ТОВ "Газпром збут Україна" - дочірня компанія ВАТ "Газпром", створена для роботи на українському ринку на виконання Угоди про врегулювання відносин у газовій сфері між Україною і Російською Федерацією. Компанія має в своєму розпорядженні діючу ліцензію на постачання природного газу за нерегульованим тарифом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас