З України почали частіше вивозити контрабандну валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З України почали частіше вивозити контрабандну валюту

Кримінал
3797
З початку зими збільшилась кількість випадків, коли громадяни контрабандним шляхом намагаються перевезти через кордон будь-який товар. Зокрема, почастішали спроби провезти за кордон гроші, говориться в повідомленні Державної митної Служби України.
Так, ввечері 15 грудня до пункту пропуску "Гоптівка" Харківської митниці в'їхав легковий автомобіль KIA Serato 1.6 в салоні якого знаходились чоловік, дружина і брат чоловіка. Сім'я заявила в декларації про наявність у них 360 тисяч рублів Російської Федерації і 2094 доларів США.
Під час митного огляду в задній спинці сидіння салону, бокових стінках багажника було виявлено 139 пачок по 100 штук стодоларових купюр і 100 штук купюр по п'ятдесят доларів США, які були ретельно приховані від очей митників. Всього в автомобілі було заховано 1 мільйон 395 тисяч "зелених". Складено протокол за статтею 352 Митного кодексу України.
А ось громадянин Італії вивозив з території нашої держави 43,5 тисяч доларів США. І це при тому, що в Італії в законному використанні єдина європейська валюта, а на долар його жителі вже дивляться, як на антикваріат.
Чопські митники позбавили італійця від проблеми пошуку обмінних пунктів у себе на батьківщині. Порушено кримінальну справу.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас