Нацбанк хоче знати, куди пішли гроші на охорону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк хоче знати, куди пішли гроші на охорону

Казна та Політика
891
Національний банк України (НБУ) просить комерційні банки звітувати про обсяги коштів, виділених на покращення охорони приміщень банків і проведення операцій інкасації.
Про це йдеться у телеграмі Нацбанку №1 1-212/5747-23314, текст якої має в своєму розпорядженні УНІАН.
Звіти мають бути складені до 11 січня 2010 року. Період складання звітів - за четвертий квартал 2009 року і плановані витрати у 2010 році з поквартальним розбиттям.
У телеграмі зазначається, що "внаслідок різкого збільшення числа нападів на банківські установи" Нацбанк України в 2009 році своїми постановами підвищив вимоги до технічного стану та організації охорони приміщень банків і проведення операцій з перевезення валютних цінностей та інкасації коштів у банках України.
Надання звітів здійснюється у рамках контролю за виконанням вищезгаданих нормативних актів.
Як повідомляв УНІАН, 17 листопада п.р. генеральний прокурор України Олександр Медведько зобов'язав своїх підлеглих до 1 грудня перевірити наявність у банківських установах систем охорони і порушити кримінальні справи у разі їх відсутності проти керівників банків за службову халатність.
Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко підтримав ініціативу генпрокурора. При цьому він відзначив, що Верховна Рада не розглядає спеціально розроблений з цього приводу законопроект, а НБУ, незважаючи на неодноразове звертання і прохання з боку МВС, не дає відповідних доручень банкам.
Окрім того, 19 листопада в Донецьку Луценко заявив, що в масових пограбуваннях банків в Україні в першу чергу винні банкіри. За його словами, банкіри "вже відкрито заявляють, що не оплачуватимуть відеосистеми спостереження або інші попереджувальні заходи, тобто вони вважають, що сума вкраденого не така вже і значна порівняно з тією сумою, яку потрібно вкласти в безпеку".
На початку грудня п.р. Нацбанк звернувся до комерційних банків з проханням надати дані про злочинні напади на банківські установи протягом 2008 році і за 11 місяців поточного року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас