Інформаційна небезпека — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інформаційна небезпека

Казна та Політика
1446
Вчора міністр закордонних справ Петро Порошенко звинуватив Російську Федерацію в дискредитації нашої держави.
Як приклад дискредитації був названий відеосюжет російського телеканалу "НТВ-мир" про затримання літака в Таїланді, що "формує негативний імідж України на ринку торгівлі озброєннями". Представники НТВ запевняють, що не отримували жодних "замовлень на те, щоб негативно виставити Україну".
Вчора міністр закордонних справ Петро Порошенко виступив на засіданні громадської ради при МЗС, присвяченій захисту національних інтересів України в інформаційному просторі. У вступній промові Порошенко відзначив численні спроби російських ЗМІ поставити під сумнів надійність України як постачальника газу до Європи. "Вже цілий рік в інформаційному просторі поширюються чутки про нездатність України забезпечити безперебійний транзит газу до Європи", - заявив міністр. За його словами, поширення інформації, що дискредитує нашу країну, можна розцінювати як "усвідомлені спроби маніпулювати свідомістю".
Як приклад дискредитації присутній на засіданні член ради при МЗС, президент аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов назвав відеосюжет російського телеканалу "НТВ-мир" про затримання літака Іл-76 в Таїланді. "Відеосюжет містить двозначні коментарі народного депутата Валерія Коновалюка (Партія регіонів), що формують негативний імідж України на міжнародному ринку озброєнь", - заявив Жданов.
Нагадаємо, літак Іл-76, екіпаж якого складався з громадян Білорусі та Казахстану, був затриманий в Таїланді 11 грудня. Тайські спецслужби виявили на його борту зброю, яка була завантажена в Північній Кореї і нібито була призначена для України. 14 грудня Петро Порошенко заявив, що офіційна Україна не має відношення до захопленого в Таїланді літака. Проте Валерій Коновалюк повідомив кореспондентові "НТВ-мир", що в офіційному реєстрі Україна втратила позиції основного експортера озброєнь, але лідирує "в питаннях тіньових постачань".
Директор київського бюро телеканалу НТВ Айрат Шавалієв вчора запевнив, що вони не отримували жодних "замовлень на те, щоб негативно виставити Україну". "Думка Валерія Коновалюка була лише фрагментом сюжету та однією з багатьох точок зору. Там було багато різних коментаторів. Ми прагнемо не втягуватися в передвиборні війни і не займаємося політичним піаром. Ми працюємо за законами тележурналістики і прагнемо висвітлювати всі події об'єктивно", - сказав Шавалієв.
Після вступного слова Петра Порошенка засідання громадської ради продовжилось в закритому режимі. Як стало відомо, експерти і співробітники МЗС обговорювали недостатню підготовку України до "інформаційних воєн" і способи вирішення даної проблеми. Однією з пропозицій стало створення умов, за яких представники аналітичних центрів, політологи і журналісти могли б безпосередньо спілкуватися з чиновниками МЗС. Крім того, члени ради відзначили важливість цілеспрямованої роботи з міжнародними інформаційними агентствами і необхідність своєчасно реагувати на міжнародні інформаційні загрози.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас