Податковий комітет Ради пропонує відновити ПДВ-дотації виробникам м'яса і молока — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податковий комітет Ради пропонує відновити ПДВ-дотації виробникам м'яса і молока

Аграрний ринок
266
Члени парламентського комітету з питань податкової і митної політики зареєстрували у Верховній Раді законопроект №5429 про попередження негативних наслідків впливу фінансової кризи на розвиток агропромислового комплексу, що передбачає відновлення ПДВ-дотацій для виробників м'яса і молока, повідомив глава підкомітету Віталій Хомутинник.
"Наш Комітет зробив все, щоб ПДВ-дотації для виробників м'яса і молока були відновлені найближчим часом", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.
За його словами, рішення про внесення цього законопроекту було прийнято на засіданні Комітету минулого тижня.
"Члени Комітету одноголосно проголосували за реєстрацію законопроекту, оскільки після скасування дотацій виробники м'яса і молока почали зазнавати втрат у розмірі 16,7% від суми реалізації. Це дуже відчутний удар для двох галузей", - пояснив депутат.
Хомутинник нагадав, що ПДВ-дотації виробникам м'яса і молока фактично були скасовані з 24 листопада у зв'язку з прийняттям Конституційним судом рішення про неконституційність аграрного антикризового закону №922.
За його словами, скасування ПДВ-дотацій ніяк не було пов'язане з їх антиконституційністю, тим більше що такий механізм підтримки сільського господарства перебуває в рамках зобов'язань країни перед СОТ.
"Закон №922 був визнаний неконституційним з чисто формальних причин. На жаль, оперативного внесення законопроекту про відновлення дотацій з боку уряду ми так і не дочекалися. Довелося діяти самим", - відзначив депутат.
У відповідності з внесеним законопроектом передбачено відновити дію пп.11.21 закону про податок на додану вартість (ПДВ), яким встановлюється порядок перерахування ПДВ-дотацій від переробників м'яса і молока їх виробникам.
Оцінюючи перспективи прийняття законопроекту, Хомутинник повідомив, що комітет рекомендуватиме Верховній Раді терміново прийняти його.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас