Міненерго Росії не чекає нового газового конфлікту між РФ і Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго Росії не чекає нового газового конфлікту між РФ і Україною

Енергетика
175
Міненерго Росії вважає, що нема підстав припускати наявність корпоративного конфлікту при постачаннях російського газу в Україну, повідомив журналістам міністр енергетики РФ Сергій Шматко.
"У нас немає підстав припускати, що будуть якісь скандали, пов'язані з постачаннями російського газу в Україну. У нас є довгострокові контракти, які будуть виконані на корпоративному рівні", - сказав він.
"Нема підстав вважати, що на корпоративному рівні будуть проблеми з постачаннями газу", - додав міністр.
Він підкреслив, що домовленості з Україною досягнуті й на політичному рівні, тому не варто чекати повторення газової кризи в новорічні свята.
"Нема ніякого ажіотажу, немає підстав для нагнітання тривожної ситуації. Новий рік - це привід для більш святкових думок, ніж негативного очікування новин, пов'язаних з газовим фронтом", - сказав Шматко.
Міністр вважає, що вірогідності чинення політичного тиску на взаємини компаній на корпоративному рівні також немає. "Чинення на українські компанії тиску - це малоймовірно, немає цих підстав", - підкреслив він.
"Бути людиною, яка свідомо йтиме проти такого політичного вітру, це означає бути політичним самогубцем. Ні Європа, ні світ цього не зрозуміють", - сказав Шматко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас