ВР підкинула грошей судам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР підкинула грошей судам

Казна та Політика
304
Верховна Рада додатково виділила з державного бюджету 124,3 мільйона гривень для фінансування в 2009 році судів загальної юрисдикції. За відповідний проект закону N5238 в цілому проголосували 372 депутати при мінімально необхідних 226.
Рада визначила, що з цієї суми 95,5 мільйона гривень буде виділено на забезпечення належних умов здійснення правосуддя в 2009 році і ще 28,8 мільйона гривень - на погашення кредиторської заборгованості за 2008 рік.
Додаткове фінансування здійснюватиметься за рахунок збільшення державних внутрішніх позик.
Парламент також підтримав 4 поправки депутата Ради, члена фракції Блоку Литвина, голови бюджетного комітету парламенту Миколи Деркача, що передбачають приведення цифр законопроекту у відповідність з раніше ухваленими законами і редакцією бюджету, що діє, на 2009 рік.
Нагадаємо, що Рада ухвалила цей законопроект в першому читанні 3 грудня.
12 листопада прес-служба Вищого адмінсуду поширила інформацію про призупинення цим судом судочинства через обмежене фінансування.
Після цього Кабінет міністрів перерозподілив 2,5 мільйона гривень коштів стабілізаційного фонду держбюджету, призначених на створення музею "Художній арсенал", на забезпечення діяльності Вищого адміністративного суду, а Державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" погодилося відправляти кореспонденцію Вищого адмінсуду під гарантійні зобов'язання.
Це дозволило суду відновити роботу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас