Українські суди отримали 10 мільйонів гривень допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські суди отримали 10 мільйонів гривень допомоги

Казна та Політика
282
Вступила в силу постанова Кабінету Міністрів України "Питання використання в 2009 році коштів стабілізаційного фонду для здійснення окремих заходів, пов'язаних із забезпеченням діяльності органів судової влади".
Згідно з постановою, Державній судовій адміністрації на безповоротній основі виділено 10 мільйонів гривень зі стабілізаційного фонду на проведення будівництва, реконструкції і капітального ремонту адміністративних приміщень судів.
Кошти виділятимуться за рахунок надходжень від цільового розміщення державних цінних паперів, а в разі їх недостатності - за рахунок надходжень від приватизації державного майна, коштів, отриманих від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення або прав на них, перебувають в державній власності, на яких розташовані об'єкти, що підлягають приватизації, або залишків стабілізаційного фонду.
Нагадаємо, Кабмін восени подав на розгляд Верховної Ради законопроект, яким передбачається збільшити в Державному бюджеті на 2009 рік витрати на утримання судів.
Так, 95,5 млн. гривень планується виділити у зв'язку з підвищенням тарифів на поштові витрати, зв'язок, комунальні послуги і вартості витратних матеріалів, що використовуються в судовому процесі, необхідно збільшити обсяги витрат судам на папір, бланки, поштові витрати, зв'язок, оплату комунальних послуг, придбання дисків для фіксації судового процесу.
За 28,8 млн. гривень буде погашена кредиторська заборгованість за 2008 рік з поточного утримання судів і за проведені капітальні ремонти, реконструкцію, будівництво приміщень судів, забезпечення суддів житлом тощо.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас