Заборгованість Німеччини збільшиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборгованість Німеччини збільшиться

Казна та Політика
787
Пресі стали відомі деякі цифри з проекту бюджету Німеччини на майбутній рік. Передбачається, що заборгованість держави з кредитів виросте вдвічі.
В новому бюджеті стаття видатків закладена в сумі 325,4 млрд. євро, що на 7,3% більше, ніж в бюджеті на цей рік. Покрити такі видатки буде зовсім не просто, і уряд планує вдатись до випробуваного засобу - запозичень, збільшуючи обсяг традиційних позик до рекордно високого рівня. Передбачається, що у результаті заборгованість з кредитів складе 85,8 млрд. євро, що більш ніж в два рази перевищить колишній "рекорд" 1996 року на рівні 40 млрд. євро.
Як встигли звернути увагу експерти, у зв'язку з економічною кризою, в 2009 році держава недоотримала 5% від всіх податкових надходжень. Наступного року вони повинні скласти 211,9 млрд. євро, а доходи від приватизації власності, що перебуває зараз у компетенції федерального уряду 27,7 млрд. євро. Для того, щоб не загострювати соціальну ситуацію, пов'язану зі зростанням безробіття, уряд ФРН прийняв рішення в 2010 році відмовитися від низки заходів заощадження.
Між тим, деякі агентства зазначають, що згідно із прогнозами експертів, починаючи з 2011 року економічний стан Німеччини повинен стабілізуватися. Передбачається, що проект бюджету буде схвалений Бундестагом в середу,16 грудня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас