Тимошенко не відкидає, що після президентських виборів курс гривні може становити 6-6,5 грн/дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко не відкидає, що після президентських виборів курс гривні може становити 6-6,5 грн/дол

Валюта
7993
Прем'єр-міністр України Тимошенко не відкидає можливості того, що курс гривні після закінчення президентських виборів може становити 6-6,5 грн. за долар США.
Про це вона повідомила на зустрічі з вкладниками ТОВ "Укрпромбанк" в Києві.
"Якщо нормально завершаться всі політичні баталії, то гривня буде повернена на місце 6-6,5 гривень за долар", - сказала вона.
Прем'єр підкреслила, що і сьогодні реальний курс національної валюти становить 6-6,5 гривень за долар, і висловила упевненість в тому, що об'єктивних причин для знецінення гривні за час кризи на 58,8% не існує.
При цьому вона навела порівняння з євро, курс якого знизився майже на 11%, і курси національних валют Росії і Польщі, які впали на 39,34%.
Тимошенко вважає, що таке падіння курсу гривні "абсолютно неприпустима річ, яка не пояснюється жодною кризою, нестабільністю або нездатністю Нацбанку утримувати курс".
Вона переконана, що це зниження має певний штучний характер, не пов'язує його з виведенням грошей з країни через механізми рефінансування комерційних банків і надання непідкріплених гарантіями кредитів.
Тимошенко повідомила, що за даними Держфінмоніторингу за час кризи з України було виведено мільярди доларів.
Тимошенко також зазначила, що в зниженні курсу національної валюти зацікавлені всі вітчизняні експортери і крупні виробники, які отримують прибутки в доларах, які завдяки цьому знижують собівартість своєї продукції, у тому числі і за рахунок економії фонду зарплати, що виплачується в гривнях.
При цьому, відповідаючи на запитання вкладників, прем'єр повідомила, що зберігати свої заощадження варто в гривні, оскільки розраховує на те, що через 3-4 місяці (після закінчення президентської кампанії) "ми повернемо курс гривні до нормального рівня".
Вибори президента України відбудуться 17 січня 2010.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас