Мін'юст: Апеляційний адмінсуд підтвердив правомірність ліквідації "УкрГаз-Енерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст: Апеляційний адмінсуд підтвердив правомірність ліквідації "УкрГаз-Енерго"

Енергетика
211
Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив правомірність прийняття Кабінетом міністрів рішення про ліквідацію ЗАТ "УкрГаз-Енерго", створеного в 2006 році Національною акціонерною компанією (НАК) "Нафтогаз України" і швейцарським газотрейдером RosUkrEnergo на паритетних умовах, повідомив перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук.
"Суд скасував постанову Окружного адміністративного суду Києва і підтвердив правочинність розпорядження уряду Юлії Тимошенко (№260 від 6 лютого 2008 року), яким скасовувалося розпорядження уряду Юрія Єханурова про створення "УкрГаз-Енерго" і доручалося "Нафтогазу України" і Мін'юсту вжити заходів для припинення ЗАТ", - цитує Є.Корнійчука його прес-служба.
За словами першого заступника міністра, це означає, що здійснювані Мін'юстом та іншими органами влади дії з припинення діяльності "УкрГаз-Енерго" є законними і правильними.
"УкрГаз-Енерго" було створено в лютому 2006 року на виконання російсько-українських домовленостей щодо організації чергової схеми постачань в Україну центральноазіатського і російського газу, досягнутих між "Газпромом", "Нафтогазом України" і RosUkrEnergo в Москві 4 січня 2006 року.
Сторони тоді, зокрема, домовилися про створення "Нафтогазом України" і RosUkrEnergo, в якому "Газпрому" належить 50% спільного підприємства (СП) для реалізації на внутрішньому ринку України природного газу, що надходить до країни з території Російської Федерації. "УкрГаз-Енерго" з квітня 2006 року по березень 2008 року було єдиним в Україні імпортером природного газу.
В березні 2008 року "Нафтогаз України" і "Газпром" домовилися про зміну схеми постачань центральноазіатського і російського газу, що тоді існувала, до України, вирішивши замінити "внучку" "Газпрому" на українському ринку його "дочкою" - "Газпром збут Україна".
На початку червня 2009 року Апеляційний господарський суд Києва підтвердив законність рішення Господарського суду Києва, який виніс визначення про припинення діяльності "УкрГаз-Енерго" шляхом його ліквідації за підсумками розгляду позову "Нафтогазу України".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас